Για παράταση οδεύει η νομιμοποίηση αυθαιρέτων

Παράταση φαίνεται ότι θα δοθεί στην προθεσμία ένταξης στον νέο νόμο νομιμοποίησηςkenak αυθαιρέτων ακινήτων και χώρων καθώς βασικός στόχος είναι η ένταξη περισσότερων ιδιοκτητών και η αύξηση στα έσοδα του κρατικού Ταμείου από τα πρόστιμα «τακτοποίησης» που πληρώνουν οι ιδιοκτήτες.

Κύκλοι των υπουργείων Οικονομικών και Περιβάλλοντος προαναγγέλλουν παράταση της ρύθμισης για την τακτοποίηση αυθαιρέτων και πέραν του Φεβρουαρίου του 2015, μετά την απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας που έκρινε τον τελευταίο νόμο (4178/2013) συνταγματικό.

Έτσι, μαζί με τις δόσεις που απομένουν από όσους έχουν ήδη ενταχθεί στη ρύθμιση αλλά και την πληρωμή των παραβόλων για τις νέες συμμετοχές, αναμένεται να εισρεύσουν στα Ταμεία 400 εκατ. ευρώ.

Το υπουργείο Περιβάλλοντος φαίνεται ότι κινείται στην κατεύθυνση, σε κάθε περίπτωση, να παρατείνει τη διαδικασία νομιμοποίησης των αυθαιρέτων τουλάχιστον για ένα ακόμη έτος μετά τη λήξη ισχύος του τελευταίου νόμου τον ερχόμενο Φεβρουάριο, δηλαδή μέχρι τις αρχές του 2016.

fpress.gr