Πράξεις Χαρακτηρισμού

     Η διαδικασία  χαρακτηρισμού της μορφής μιας έκτασης  (αγροτικής, χορτολιβαδικής και δασικής) από το Δασαρχείο ονομάζεται Πράξη Χαρακτηρισμού. Αν ο δασικός υπάλληλος χαρακτηρίσει την έκταση σας ως δασική τότε αυτομάτως χάνετε το δικαίωμα να οικοδομήσετε σε αυτή.

     Το γραφείο μας σας παρέχει την δυνατότητα να εξετάσει την μορφή της έκτασης σας με αεροφωτογραφίες διαφόρων

 μορφή έκτασης

ετών από το 1945 έως και σήμερα προτού προβείτε στην διαδικασία  έκδοσης πράξεως χαρακτηρισμού και να σας συμβουλέψει για περαιτέρω ενέργειες.Εξετάζουμε όλες τις αεροφωτογραφίες  και  ορθοφωτοχάρτες που αφορούν την ιδιοκτησία σας και εξάγουμε ασφαλή συμπεράσματα για την μορφή της.Στην συνέχεια σας συντάσσουμε τον αντίστοιχο φάκελο για την διαδικασία της πράξεως χαρακτηρισμού  με όλα τα απαραίτητα δικαιολογητικά καθώς και αντίστοιχη έκθεση φωτοερμηνείας σε περιπτώσεις που είναι απαιτητό.

     Σε περίπτωση που η έκταση σας χαρακτηριστεί ως δασική τότε μπορούμε να υποβάλουμε ένσταση στην οποία επισυνάπτουμε την έκθεση φωτοερμηνείας μας μαζί με τις αντίστοιχες αεροφωτογραφίες . Επίσης κατά την εκδίκαση της υποθέσεως σας μπορούμε να σας εκπροσωπήσουμε ως δασοτεχνικοί σύμβουλοι.

Αναλαμβάνουμε:

   ♦ Διεκπεραίωση φακέλου.

   ♦ Τοποθέτηση εκτάσεων σε χάρτες Γ.Υ.Σ. κλίμακας 1:5000 ,1:50000.

   ♦ Αντιρρήσεις κατά των πράξεων χαρακτηρισμού σε πρωτοβάθμιες  και δευτεροβάθμιες επιτροπές.

   ♦ Φωτοερμηνεία

     Οι υπηρεσίες μας παρέχονται σε όλα τα  Δασαρχεία  και Διευθύνσεις Δασών της χώρας.Για περιπτώσεις υποθέσεων που αφορούν το Δασαρχείο Χαλκίδας , Θηβών , Άμφισσας καθώς και  τις Διευθύνσεις Δασών Νομού Ευβοίας και Βοιωτίας η κατάθεση φακέλου ενστάσεων   γίνεται από το γραφείο μας.

Συμβουλή: Μην προβείτε στην αγορά οικόπεδου εκτός σχεδίου, αν για την εν λόγω έκταση δεν έχει εκδοθεί πράξη χαρακτηρισμού από το αρμόδιο Δασαρχείο, μπορεί η ανωτέρω έκταση να ήταν Δασική το έτος 1945 και έτσι δεν θα μπορείτε να την εκμεταλλευτείτε.

 

 

twitter  facebook-32  google_plus  icon-linkedin  rss

πραγματογνωμων

ANTIRRHSEIS

ellada
ANTIRHSSEIS