Αυθαίρετα

Αυθαίρετα και Φωτοερμηνεία

 Με τους συνεργάτες μας αναλαμβανουμε πλήρως την διαδικασία τακτοποίησης του αυθαίρετου σας!!

Απόδειξη χρόνου κατασκευής με αεροφωτογραφίες

Η ερμηνεία αεροφωτογραφιών στα αυθαίρετα αποτελεί αδιαμφισβήτητο αποδεικτικό στοιχείο για την νομιμοποίηση τους.
Μέσω της φωτοερμηνείας αεροφωτογραφιών διαφόρων ετών (1945, 1955, 1960, 1975, 1983, 2003, 2011 κ.α) μπορεί να αποδειχθεί ο χρόνος κατασκευής αυθαιρέτων κτισμάτων ή μιας αυθαίρετης κατασκευής.
Έτσι μπορεί να επιτευχθεί μείωση του προστίμου νομιμοποίησης που κυμαίνεται  από 20% έως 85%.
Η ερμηνεία αεροφωτογραφιών γίνεται τόσο μονεικονικά όσο και  στερεοσκοπικά (τρισδιάστατη παρατήρηση).
Ο συνδυασμός των όποιων αποτελεσμάτων παρατίθεται σε αντίστοιχη έκθεση ως αποδεικτικό παλαιότητας αυθαιρέτου τόσο για χρήση στην ειδική πλατφόρμα του ΤΕΕ όσο και για  χρήση  στην Πολεοδομία.Αυθαίρετα

Για τα αυθαίρετα χρησιμοποιούνται αεροφωτογραφίες της Γεωγραφικής Υπηρεσίας Στρατού καθώς και του Ο.Κ.Χ.Ε οι οποίες είναι δημόσια έγγραφα και αποτελούν αποδεικτικό υλικό μόνο εάν συνοδεύονται από αντίστοιχη έκθεση φωτοερμηνείας- πραγματογνωμοσύνης.
 Με την ερμηνεία αεροφωτογραφιών, από αεροφωτογραφίες διαφόρων ετών, είναι δυνατός ο εντοπισμός αυθαιρέτων κατασκευών όπως μπάρμπεκιου, σκάλες, αριθμός ορόφων, μαντρότοιχοι, αποθήκες, κατοικίες, δεξαμενές, πηγάδια κ.α.
Στις περιπτώσεις που δεν δύναται να εντοπιστούν αεροφωτογραφίες σε Δημόσιες Υπηρεσίες με την ημερομηνία λήψης που σας ενδιαφέρει (κυρίως της περιόδου 2000-2011), τότε μπορούμε να προβούμε στην αγορά δορυφορικής εικόνας η οποία συνοδεύεται και από βεβαίωση γνησιότητας.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με Αυθαίρετα και Φωτοερμηνεία επικοινωνήστε μαζί μας.

Συχνές ερωτήσεις