Αυθαίρετα και αεροφωτογραφίες

Αυθαίρετα και αεροφωτογραφίες 

Φωτοερμηνεία για αυθαίρετα  (Απόδειξη χρόνου κατασκευής με αεροφωτογραφία / αεροφωτογραφίες )

Η ερμηνεία αεροφωτογραφίας /αεροφωτογραφιών στα αυθαίρετα  αποτελεί αδιαμφισβήτητο αποδεικτικό στοιχείο για την νομιμοποίηση τους .

Μέσω της φωτοερμηνείας αεροφωτογραφιών με αεροφωτογραφία ή αεροφωτογραφίες  διαφόρων ετών μπορεί να αποδειχθεί ο χρόνος κατασκευής  αυθαιρέτων  κτισμάτων  ή μιας αυθαίρετης κατασκευής. Έτσι  μπορεί να επιτευχθεί μείωση του προστίμου νομιμοποίησης που κυμαίνεται  από 20% έως 85%.

Η ερμηνεία αεροφωτογραφιών γίνεται τόσο μονεικονικά  όσο και   στερεοσκοπικά  (τρισδιάστατη  παρατήρηση).

Αυθαίρετα και αεροφωτογραφίες

Ο συνδυασμός των όποιων αποτελεσμάτων παρατίθεται σε αντίστοιχη έκθεση για χρήση στην ειδική πλατφόρμα του ΤΕΕ όσο και για  χρήση  στην Πολεοδομία.

Για τα αυθαίρετα χρησιμοποιούνται αεροφωτογραφία ή αεροφωτογραφίες της Γεωγραφικής Υπηρεσίας Στρατού καθώς και του Ο.Κ.Χ.Ε . Αποτελούν δημόσια έγγραφα και αποδεικτικό υλικό μόνο εάν συνοδεύονται από αντίστοιχη έκθεση φωτοερμηνείας  – πραγματογνωμοσύνης.

Με την ερμηνεία αεροφωτογραφιών είναι δυνατός ο εντοπισμός αυθαιρέτων κατασκευών όπως μπάρμπεκιου, σκάλες, αριθμός ορόφων, μαντρότοιχοι  κ.α .

Στις περιπτώσεις που δεν δύναται  να εντοπιστεί αεροφωτογραφία ή αεροφωτογραφίες σε Δημόσιες Υπηρεσίες ,με την ημερομηνία λήψης που σας ενδιαφέρει (κυρίως της περιόδου 2000-2011), τότε μπορούμε να προβούμε στην αγορά δορυφορικής εικόνας η οποία θα συνοδεύεται από βεβαίωση γνησιότητας ώστε να μην αμφισβητηθεί  από οιονδήποτε.

Σημείωση :Υπάρχουν αεροφωτογραφιες για τα κρίσιμα έτη όπως 1945 ,1955 ,1960 ,1975 ,1983 ,1993 και 2003 (εξαρτάται από την περιοχή) 

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με Αυθαίρετα και αεροφωτογραφίες είμαστε πάντα στην διάθεση σας.

Συχνές ερωτήσεις